Rébus

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Virtuálna realita a.k.a daj mi pusu na facebooku

V poslednej dobe mnohými ľuďmi omielaná téma ...
INTERNET!?
a hlavne:
- aké to je "zlé"
- aké to je "nebezpečné"
- ako to "ničí vzťahy"
- aké to je "v móde"
- "aké to je"!?


Sociálne siete rastú ako huby po daždi alebo "hudby po múze" :D (ide o uhol pohľadu). Osobne mám pocit že pre moderné (in, cool) decká je čo najlepšie byť zaregistrovaný na čo-najväčšom počte týchto našich virtuálne rastúcich "hríbikov" čo im neberiem za zlé, keďže každý chce komunikovať - no či je to najsprávnejšie komunikovať práve cez internet a takto prichádzať o tie krásne emócie a pocity ktoré so sebou prináša reálna konverzácia zoči-voči (nemyslím tú kapelu) v ktorej cítiť z človeka jeho elán (opäť nemyslím tú kapelu) a to aký v skutočnosti je. Doba sa mení a menia sa aj ľudia a ich myslenie ....

Ale po poriadku.
Bod č.1 - aké to je zlé .......... nuž .......... zlé sú aj karcinogény na spálenom mäse či v hranolkách a aj napriek tomu ich jedávame (ja dokonca dobrovoľne a v čo najväčších dávkach ... občas ani vedro nestačí); zlé je taktiež klamať a aj tak to robíme (a keď to robíme tak Ježiš údajne plače :D ) ... momentálne to vyzerá ako obhajoba soc. sietí z mojej strany no ide mi aj o poukázanie toho pravého opaku (zas!) na ktorý sa často neprihliada ba až zabúda a musíme to brať reálne!

Bod č.2 - aké to je nebezpečné ...... ukážte mi v tejto dobe niečo čo je bezpečné!!! Fakt bezpečné! Minule som čítal že na barák (nemyslím toho prezidenta) nejakého američana spadlo lietadlo - samo o sebe to je zvláštne keď človek uváži že ani v teple vlastného domova nie je v bezpečí, no alarmujúce je to, že zmienený američan sedel práve na záchode a "pracoval tam" na tom aby schudol aspoň pol-kila! Čo je to za svet keď už ani teplo vlastnej záchodovej misy mi nezaistí bezpečie domova a relaxu???!!! A div sa svete malé športové lietadlo zapikované tam kde aj králi chodia pešo .......... hm .............. keď sme už pri lietadlách tak ma napadlo ako dakde v Európe pred niekoľkými rokmi predvádzali "lietadlovú šou" propagujúcu bezpečnosť akrobatického lietania ... výsledok 3 mŕtvy a dosť zranených (presné číslo si nepamätám, mám veľkú hlavu no pamätať si všetko z dôvodu šetrenia miesta nemôžem).
Na margó sociálnych sietí sa často skloňuje pojem "virtuálna kriminalita" a často môžme v TV sledovať prípady dievčat ktoré sa s niekým takto spoznali a boli znásilnené či zabité ľuďmi ktorí sa vydávali za niekoho iného.
S ohľadom na to znásilnenie - ukáž mi jednu 15tku ktorá nejde do rande na slepo s tým že to nezaváňa sexom ...... a s ohľadom na to zabitie je to o tom že zabiť nás môže ktokoľvek (myslím že ani ten "záchodový" pilot-vrahúň to neplánoval). Ak sa niekto bojí že ho niekto/niečo (bacily, psy, hrnčeky, bodkované dáždniky) môže zabiť tak nech nechodí von ..... sedí doma na zadku a dúfa nech ponad neho nebude letieť ďalšie športové lietadlo ..............

Bod č.3 - ako to ničí vzťahy ........ základom je si uvedomiť ani nie ČO ale KTO! ničí vzťahy. Sme to my sami či už ide o nejaký typ emocionálnej mentálnej retardácie či o neschopnosť komunikácie no vždy je to o ľuďoch. Nikdy nie o "pokeci" či "facebooku" ..... to sú len prostriedky pre dosiahnutie cieľa ......... samotný účel ich na hodnú dobu svätí no po čase ostávajú znesvätené samotným dôsledkom ich zúčelnenia. Nuž! .......... celá táto doba je postavená naopak ...... keď už môžte niekomu dať alebo od niekoho dostať (radšej to prvé) kopačky cez debilnú SMSku tak sa nemôžme diviť tomu že ľudia sa rozchádzajú cez RPčky/emaily/správy/komenty/či statusy (pri poslednom to máte ako sledovať šou Oprah Winfrey v priamom prenose). Ulahčujeme si všetko .... už len čakám kedy nejaký žltý obyvateľ nevymyslí diaľkový ovládač na diaľkový ovládač a to už bude potom hit :D Mierim však k tomu že uľahčenie si života je pre človeka prirodzené a vzťahy sú jeho súčasťou. Mnoho ľudí sa nechce pozrieť do tváre človeka ktorému dáva kopačky (týmto pozdravujem ex .... bola to nádherná sms), sledovať jeho slzy, a hlavne odpovedať na jeho klišovité otázky Prečo? Prečo? Prečo? ............. a tak si to ulahčujeme ............... no vždy je to človek čo píše tú sms či správu na internete ............. nie mobil ani internet!

Bod č.4 - aké to je v móde ........ človek kráča s dobou, móda je jej súčasťou = človek kráča s módou. Jednoduchý logický výstup z tohoto hlúpeho "predsudku" ........ niekto sa však prispôsobí viac a niekto menej .... a presne v tom má každý z nás na výber. Či som na internete 1 hodinu denne alebo toľko že som obrastený pavučinami, po jednom dni som zošúchal zo včera kúpenej klávesnice všetky písmená a oči sa mi tak prispôsobili pozeraniu sa na internet že vzadu na hlave mi rastie ich ďalší pár aby som videl mamu čo mi nesie obed ..... záleži na mne!

Bod č.5 - aké to je ....... "aké to je, také to je, malé to je, veľké to je - na internete to môže byť aké len chce" .... asi tak nejak by som to charakterizoval ......... vo virtuálnom svete si každý z nás utvára v rozličných diskusiách na rozličných stránkach svoje virtuálne pseudo ....... vernú kópiu seba prispôsobenú svojim predstavám a ideálom. Je pravdou že za klávesnicou som zažil už mnoho borcov čo ma chceli "zabiť" a.k.a kill dat pussy cez monitor a v reále to bola banda 14r detí čo im tieklo mlieko po brade (v lepšom prípade :D) a chodievali do obchodu na lízatká a dvojdecovú kofolu. Aké to je také to je ......... nikto by však nemal zabudnúť na svoju pravú tvár ktorú ma pred monitorom aby nezabudol on sám kto vlastne je .........................

Svet okolo | stály odkaz

Komentáre

  1. konečne....
    preberanie skodlivosti internetu na internete mi uz pride naozaj extremne paranoidne...tak som neuveritelne nadsena, ze som si precitala realisticky, prijemne ironicky a vtipny pohlad na ten hrozostrasny internet, socialne siete a nastrahy... =)
    publikované: 07.09.2011 13:31:30 | autor: ZuzkaZuzkovie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014